Terjadinya ihsanmadubro !!!

tercipta sejarah menuju keaslian…

“Saya dapati masyarakat khuatir atas keaslian madu ini menyebabkan peluang untuk saya memberi kesedaran balik, sesungguhnya Al-Quran di Surah An-Nahl telah menyebutkannya”

IHSANMADUBRO

MISI SAYA IALAH MENAWAR MADU ASLI TERUS DARI LADANG.

LAMBAKAN MADU ASLI DAN TIDAK ASLI YANG MENYEBABKAN PENGGEMAR ATAU PENGAMAL MADU TIDAK YAKIN ATAS KETULENAN MADU ASLI TERSEBUT. MAKA, KELUARGA SAYA DAN SAYA MENDAPATI PELUANG UNTUK MENAWARKAN MADU ASLI SAMBIL MEMBERI MANFAAT KEPADA MASYARAKAT TENTANG KEBAIKANNYA SEHINGGA DITULIS DAN DIAMALKAN OLEH AL-QURAN DARIPADA RASULLAH S.A.W.

Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu”. (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit). Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir. “

Surah An-Nahl:69

madu mellifera

Madu Asli Mel merupakan lebah madu jenis (Apis Mellifera) yang antara senonim madu di Malaysia. Madu ini merupakan madu perasa pokok akasia yang sentiasa bermusim. Madu ini selalunya digunakan untuk penambahbaikan tulang yang mengalami masalah tulang seperti osteoporosis.

kelulut apicalis

Kelulut Apic merupakan lebah yang tiada sengatan yang jenisnya (Stingless Apicalis). Madu ini juga merupakan perasa pokok akasia yang sentiasa bermusim. Madu ini selalunya bagus untuk batuk yang berterusan dan menguatkan kekuatan imun sistem badan.
Scroll to Top